Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

Ενδυνάμωση πίσω μέρος σώματος: Άσκηση "καλημέρα".


Ενδυνάμωση των ραχιαίων (μέση), των δικέφαλων μηριαίων και του κάτω μέρους της πλάτης με την άσκηση "καλημέρα"!

Τεχνική άσκησης: Με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων και τον κορμό γερμένο προς τα εμπρός -το στήθος πάντα "εξω" για να διατηρείται ίσια η πλάτη, κάμπτουμε τη λεκάνη, λυγίζοντας ελαφρώς τα γόνατα, εώς ότου το στήθος βρεθεί σε παράλληλη θέση με το εδαφος και στην συνέχεια ανασηκώνουμε τον κορμό μέχρι την κατακόρυφη (αρχική) θέση.


Ξεκινήστε με ελαφριά κιλά και δώστε προσοχή στην σωστή εκτέλεση/τεχνική για να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες τραυματισμού.  Προτιμήστε να ΜΗΝ χαμηλώσετε πέραν του σημείου που "στρέσαρονται" οι δικέφαλοι μηριαίοι για να αποφύγετε τυχόν μυϊκό τράβηγμα ή θλάση. Το εύρος κίνησης ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο ευλυγισίας του ασκούμενου.

Η άσκηση μπορεί να γίνει με μπάρα στους ώμους ή κρατώντας αλτήρες στα χέρια, στην ευθεία της λεκάνης. Για αρχάριους δεν θα το πρότεινα , παρά μόνο στην περίπτωση εξάσκησης της τεχνικής με το βάρος του σώματος. Καλό θα είναι να έχουν προηγηθεί προγράμματα ενδυνάμωση 2-6 μηνών, να αποκτήσετε εμπειρία και καλή αίσθηση της κίνησης του σώματος.

Για καλύτερα αποτελέσματα διατηρήστε αργό ρυθμό κατά την εκτέλεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου