Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

Σταματήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε γυμναστική.

 H Γυμναστική δεν πρέπει να είναι απλά μια επιλογή. Θα πρέπει να καταστεί προτεραιότητα, χωρίς να βρίσκετε δικαιολογίες για να αποφύγετε 30-60 λεπτά εκγύμνασης. Χρειάζεται να αποκτήσετε τον έλεγχο της υγείας και της πορεία σας, και να ξεκινήσετε αμέσως την άσκηση! 

 Εδώ είναι οι 10 κορυφαίες δικαιολογίες και, το πιο σημαντικό, πως να τις αντικρούσεις:


Νο 1: “Δεν υπάρχει χρόνος στο πολυάσχολο πρόγραμμά μου…" 

(Έλεος, η εβδομάδα έχει 168 ώρες!)
 Μόλις μία ώρα γυμναστικής -από τις 24 ώρες της ημέρας- τρεις ή ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα , αρκεί για να βελτιώσετε πτυχές της φυσικής σας κατάσταση όπως ευελιξία, δύναμη, αντοχή, ισορροπία, αντοχή. 

Νο 2: “Η γυμναστική είναι για τους νεότερους.." 

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.»
 Ενώ τα γηρατειά είναι αναπόφευκτα δεν ισχύει το ίδιο για την κούραση, την αδυναμία, και την ληθαργία. Η άσκηση θα βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας, να χάσετε σωματικό λίπος και να μειώσετε τον κίνδυνο ασθενειών όπως καρδιοπάθεια ή  διαβήτη. Ασθένειες που δεν κάνουν διακρίσεις σε ηλικίες. Η σωστή γυμναστική μέσω της προπόνησης δύναμης θα βελτιώσει την αντοχή και θα προσθέσει μυϊκή μάζα για την προστασία των οστών και των εσωτερικών οργάνων. Ενώ αυξάνει την πυκνότητα των οστών, παράλληλα μειώνει την πιθανότητα καταγμάτων ή σοβαρών τραυματισμών. Επίσης η γυμναστική θα βελτιώσει την ισορροπία μας  καθώς γερνάμε,  αποφεύγοντας έτσι πτώσεις και ατυχήματα.

 Το να είσαι υγιής και σε καλη φόρμα θα επιτρέψει να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και τα εγγόνια σας. 




Νο 3: "Έλα μωρέ, με την γυμναστική δεν θα έχει και τόσο μεγάλη διαφορά έτσι κι αλλιώς.."
 Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα θα σας κάνει  να αισθάνεστε και να δείχνετε καλύτερα, από ότι η στασιμότητα. Ότι ακριβώς συμβαίνει στις όχθες ενός ποταμού με λιμνάζοντα νερά. Με το που ξεκινήσει το ποτάμι να έχει ροή, ο βιότοπος αποκτάει ζωή, ενέργεια. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια για τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Είναι γεγονός ότι οι όσοι ασκούνται τακτικά αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά, ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για ιατρικές εξετάσεις και φαρμακευτικές συνταγές, σε σχέση με ανθρώπους που επιλέγουν την καθιστική ζωή. Η ζωή είναι ευκολότερη και διασκεδαστικότερη όταν είστε σε φόρμα και υγιείς.

 Η γυμναστική και η δυνατότητα να διατηρείς το σώμα τονισμένο, υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση θα θέσει ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας.

Νο 4: "Είναι άβολο να πάω σε γυμναστήριο"

 Ένα γυμναστήριο είναι πάντα σε μικρή απόσταση από το σπίτι σας ή την εργασία σας.

 Τα γυμναστήρια έχουν αποδυτήρια και ντους και τα καθιστούν ιδανικά για την άσκηση πριν από την εργασία, στις 
μεσημεριανές ώρες ή αφού τελειώσετε την ημέρα σας για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Νο 5: "Νιώθω άβολα στο γυμναστήριο γύρω από όλους αυτούς τους ανθρώπους, με  καλύτερη φυσική κατάσταση από εμένα"

 Οι άνθρωποι που προπονούνται συνήθως προσέχουν, σέβονται  τα άτομα που προσπαθούν μέσω της προπόνησης να αποκτήσουν τον έλεγχο της υγείας τους και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Ποτέ δεν έχω γνωρίσει κανέναν «σοβαρό» άνθρωπο που κατά την διάρκεια της προπόνησης του, να εστιάζει την προσοχή του στα άλλα άτομα του γυμναστηρίου. Ο καθένας επικεντρώνεται στην προσωπική του προπόνηση και στο σκοπό του. Είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται αρνητικά και ξεχνούν την δική τους «αφετηρία» ή τους λόγους που ξεκίνησαν να γυμνάζονται. Επίσης σε ένα καλό γυμναστήριο, πάντα θα υπάρχει ένας γυμναστής φιλικός, με επαγγελματική προσέγγιση, μη επικριτικός για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας. 




Αρ. 6: "Έχω προβλήματα υγείας που δεν μου επιτρέπουν την άσκηση…"

 Πολλοί τραυματισμοί και προβλήματα υγείας μπορούν να μειωθούν ή να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια ενός καλού προγράμματος γυμναστικής. Η τακτική άσκηση και με ασφάλεια, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την πρόληψη και την βελτίωση συνθηκών κατά της παχυσαρκίας, του διαβήτη, της  οστεοπόρωσης, των καρδιακών παθήσεων, προβλήματα πλάτης  και αρθρίτιδας. Η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη.

Νο 7:
"Αισθάνομαι πόνο μετά την άσκηση"

 Όταν απέχετε αρκετό καιρό από την άσκηση , είναι φυσικό και επόμενο να εμφανίσθουν παρατεταμένοι μυϊκοί πόνοι (delayed onset muscle soreness- DOMS), που οφείλεται στη συσσώρευση του γαλακτικού οξέος. Αυτό το φαινόμενο συνήθως διαρκεί τις πρώτες μέρες προπόνησης. Ένας έμπειρος γυμναστής θα ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία αυτή, βοηθώντας σας με κατάλληλα προγράμματα γυμναστικής.

Αριθ. 8:
"Τα ίδια και τα ίδια,βαρέθηκα…"

 Ένας επαγγελματίας γυμναστής θα κρατήσει το πρόγραμμα σας ανανεωμένο και συναρπαστικό, χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές ασκήσεις και μια ποικιλία εξοπλισμού, -μηχανήματα και ελεύθερα βάρη-. Μόλις επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα και πετύχετε τους στόχους σας, θα μπορείτε πλέον να γυμνάζεστε εντονότερα –πάντα προοδευτικά-.

Αρ. 9: "Είναι ακριβές οι συνδρομές στα γυμναστήρια"

 Το μόνο που χρειάζεστε λοιπόν είναι ένα T-shirt, παντελόνι ή σορτς, ένα ζευγάρι παπούτσια, και αρκετή όρεξη. Αν το κόστος μέλους γυμναστηρίου και τα προγράμματα που παρέχουν είναι ασύμφορα, τίποτα δεν σας εμποδίζει να ξεκινήσετε γυμναστική στο σπίτι σας ή με φίλους στα γήπεδα.
  
 Ψάξτε τις προσφορές στα γυμναστήρια της περιοχής σας και ίσως βρείτε το κατάλληλο για εσάς με κόστος  μέλους λιγότερο από ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα.

Αρ. 10:
"Είμαι πολύ κουρασμένος, είναι δύσκολο και δεν έχω πειθαρχεία"

 Με το να έχετε καλή φυσική κατάσταση, θα έχετε περισσότερη ενέργεια! Το σώμα σας θα γίνει ανθεκτικότερο, θα μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια και να τροφοδοτεί τους μυς που χρησιμοποιείτε όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν λύση προσλαμβάνοντας έναν προσωπικό γυμναστή για να μείνουν πειθαρχημένοι.


 "YOU EXIST. BUT DO YOU LIVE?"


  Σταματήστε να χρονοτριβείτε, αναγνωρίστε της αξία της καλής φυσικής κατάστασης και χαρείτε την ζωή. Ελπίζω να ξεκινήσετε σύντομα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου