Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

Top 5 Συμβουλές Προπόνησης & Διατροφής καθώς ο καιρός θερμαίνεται


 Οι αλλαγές της θερμοκρασίας σε πολλά μέρη της χώρας προκαλούν μια κατάσταση σύγχυσης στο σώμα, στην προσπάθεια να προσαρμοστεί στις εξωτερικές συνθήκες. Από μαρτυρίες αθλούμενων, φαινόμενα όπως πονοκεφάλους, απρόσμενη κόπωση, ενδείξεις πυρετού με δέκατα θερμοκρασίας, έχουν παρατηρηθεί κατά την περίοδο προπονήσεων και απότομων αλλαγών των καιρικών συνθηκών.
 Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε καθώς ο καιρός ζεσταίνει για να βοηθήσετε το σώμα σας να προσαρμοστεί;

1. Ενυδάτωση

 Η ενυδάτωση του οργανισμού δεν αρχίζει μία ώρα πριν την προπόνηση σας ... ξεκινά με το πρωινό ξύπνημα. Με το που ακουμπήσετε τα πόδια στο έδαφος πιείτε 2 ποτήρια νερό - ακόμη και πριν από το πρωινό. Αυτό βοηθάει να ξεκινήσει η διαδικασία ενυδάτωσης με το που σηκωθείτε από το κρεβάτι. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής, πιείτε αρκετά υγρά επιπλέον από το κανονικό για να μπορέσει ο οργανισμός να προσαρμοστεί στις υψηλότερες θερμοκρασίες.

2. Το νου σας στους ηλεκτρολύτες

 Ένας από τους λόγους όπου τα αθλητικά ροφήματα  είναι καλύτερα από το απλό καθαρό νερό για την προπόνηση των αθλητών είναι επειδή το σώμα συχνά χάνει περισσότερα, εκτός από το νερό όταν ιδρώνετε ... χάνει επίσης ηλεκτρολύτες, κυρίως νάτριο. Επίσης, οι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητοι κατά την διάρκεια της άσκησης για την  σύσπαση των μυών. Λαμβάνοντας ηλεκτρολύτες βοηθάτε το σώμα σας να συγκρατήσει περισσότερα υγρά. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας ενυδατώνεται καλύτερα και οι επισκέψεις στο μπάνιο θα είναι λιγότερο συχνές. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, προνοήστε να πιείτε ένα αθλητικό ποτό καθώς ο καιρός ζεσταίνει, για  να βοηθήσει στην ενυδάτωση του σώματός σας καλύτερα. Μια αιτία για τις κράμπες των μυών κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση, είναι λόγω ανισορροπίας ή έλλειψης ηλεκτρολυτών.  Αυτό είναι δυνατόν να αποφευχθεί με την κατάλληλη ενυδάτωση και με αθλητικά ροφήματα που περιέχουν ηλεκτρολύτες.

3. Φορέστε ρούχα που να επιτρέπουν στο σώμα σας να αναπνέει

 Συνήθως είναι ακριβά και δημοφιλής για έναν λόγο – απλά, λειτουργούν! Ρούχα, με αυτόν τον τύπο υφάσματος που απομακρύνουν την υγρασία του ιδρώτα μακριά από το δέρμα σας, βοηθάνε το σώμα σας να είναι αποδοτικότερο και να κρατάει χαμηλά την θερμοκρασία του, δεδομένου ότι υπάρχει έμμεση σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας του σώματος και της απόδοσης. Το να παραμένει «δροσερό» είναι το κλειδί. Σημειώστε ότι υπάρχουν ανάλογα ρούχα είτε για  ζεστό καιρό είτε για κρύες θερμοκρασίες, γι 'αυτό προσοχή σε ό, τι αγοράζετε. Αυτά τα ρούχα αξίζουν τα χρήματά σας!

4. Ψάξτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

 Εκτός από την ενυδάτωση με υγρά, να επιλέγετε τρόφιμα όπως τα πεπόνια, το καρπούζι, ντομάτες, μαρούλια. Αυτό θα προσθέσει στην γευματά σας επιπλέον βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται για τη σωστή αποκατάσταση.



5. Χαλαρά - Δεν θέλει άσκοπη πίεση

 Όσοι/ες γυμνάζονται έντονα & συστηματικά δεν ανταποκρίνεται καλά σε αυτές τις λέξεις. Ωστόσο, πιστέψτε με όταν λέω ότι η μείωση της έντασης για 1 ή 2 ημέρες είναι καλύτερη από την ανάρρωση αρκετών ήμερων από τη θερμοπληξία. Αν διαπιστώσετε ότι ο οι χτύποι της καρδιάς σας έχουν  εκτοξευθεί στα ύψη, νοιώθετε ζάλη, ή αντιμετωπίζετε ρίγη ή ναυτία, θα πρέπει να κάντε ένα διάλειμμα να βρείτε σκιά, και απαραίτητα να ενυδατώθείτε. Ακόμα κι αν αισθάνεστε ναυτία πιεστείτε να πιείτε υγρά. Αξιολογήστε την κατάστασή σας αν έχετε ενυδατωθεί, πριν συνεχίσετε την άσκηση μέσα στη ζέστη.

 Να είστε υπομονετικοί και θυμηθείτε ότι η διαδικασία για το σώμα σας να εγκλιματιστεί στη θερμότητα διαρκεί περίπου 7 με 14 ημέρες -κατά μέσο όρο. Μην απογοητεύεστε αν σε αυτή την διάρκεια βλέπετε ότι δεν πετυχαίνετε του στόχου σας όπως πριν ή διαπιστώνετε αύξηση των παλμών. Χρησιμοποιώντας αυτές τις 5 τακτικές, σύντομα θα επανέλθετε στους κανονικούς ρυθμούς ένταση σας.

Να προσέχετε τον εαυτό σας  και στην προπόνηση να είστε δημιουργικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου