Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

Η πρωινή αερόβια γυμναστική καίει περισσότερο λίπος;


 Πολυσυζητημένη απόρια για την αποτελεσματικότητα της πρωινής αερόβιας γυμναστικής. Προπόνητές, γυμναστές και πολύς κόσμος συζητούν το ρόλο της ειδικά αν ο στόχος είναι μόνο η απώλεια σωματικού λίπους.

 Η πρωινή αερόβια άσκηση για τους επαγγελματίες bodybuilders ή αθλητές είναι πρακτική που  εξασφαλίζει  την μείωση σωματικού λίπους σε περιόδους είτε αγωνιστικές είτε προετοιμασίας. Και αυτό χρειάζεται ίσως γιατί ξέφυγαν από τα πλαίσια της διατροφής.

 Στηρίζεται στην εξαντλήση του γλυκογόνου που αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας, αποθηκευμένων υδατανθράκων στο σώμα. Δηλαδή αν το σώμα έχει αποστραγγιστεί από το γλυκογόνο τότε πιέζεται να βρεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας διασπώντας λίπος ακόμα και πολύτιμες πρωτεΐνες του μυικού ιστού!
 Όταν είστε σε κατάσταση "πείνας" το πρωί (νηστικός), η κορτιζόλη σε σχέση με τις υπόλοιπες ορμόνες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και η μόνη δουλειά της είναι να διασπάσει τους κατάλληλους ιστούς. 
 
 15-20 λεπτά έντονης αερόβιας προπόνησης τύπου HIT ή χαμηλής έως μέτριας έντασης με σταθερό ρυθμό προτείνεται για όσους έχουν χρόνο να ξεκινήσουν την μέρα τους με ενέργεια και να επωφεληθούν από την πρωινή γυμναστική. Ένα πλεονέκτημα ακόμη των προπονήσεων High Intensity Training είναι το γεγονός ότι το σώμα συνεχίζει να καίει θερμίδες για αρκετό χρόνο αργοτερα. 

Εύλογα θα αναρωτιέστε τι γίνεται στην περίπτωσή σας, αν ανήκετε στην ομάδα ανθρώπων που διατηρούν ενα προσεγμένο διαιτητικό διατροφολόγιο. Θα κάνει την διαφορά η πρωινή άσκηση; Eπιβάλλεται η πρωινή αερόβια;

-Πραγματικά όχι,  αλλά είναι ένας καλός τρόπος να γεμίσει το σώμα σας ενέργεια, να ξεκινήσει η μέρα δυναμικά!

 Στα πλαίσια φυσιολογικής διατροφής, πραγματικά δεν υπάρχει καμία διαφορά στο πόσο λίπος θα κάψετε το πρωί αλλά θα πρέπει να δίνεται το καλύτερο εαυτό σας στην προπόνηση συμπεριλαμβάνοντας και την αερόβια άσκηση.


Δείτε επίσης: 

Τι συμβαίνει και πήραμε όλα αυτά τα κιλά και πως πραγματικά να απαλλαγούμε από αυτά μόνιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου