Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

Τι συμβαίνει και πήραμε όλα αυτά τα κιλά και πως πραγματικά να απαλλαγούμε από αυτά μόνιμα.


``Νομίζω`` ότι μπορώ ``όσο μπορώ`` να βοηθήσω αρκετούς από εσάς να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους. (allzzaro)

 Ένα δώρο πολύτιμο που θα βοηθήσει να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά, από το άγχος, από την κούραση, από τις ενοχλητικές ιώσεις, και κυρίως ένα δώρο που θα βοηθήσει να είναι υγιείς στην τρίτη ηλικία.

 Τι μπορούμε να κάνουμε ακόμα και τώρα που έχουμε και 15 ή και 20 κιλά παραπάνω και δεν μπορούμε να περπατήσουμε , να τρέξουμε, να σκύψουμε , και σε λίγο καιρό τα προβλήματα θα γίνουν μόνιμα με αύξηση της πίεσης, συμπτώματα διαβήτη, ουρικό οξύ, και τόσες ασθένειες που την βασική ευθύνη για αυτές την έχει το υπερβολικό βάρος.

- Η λύση φίλοι μου είναι προσεγμένη διατροφή, άσκηση, βότανα.
 Πρώτα από όλα λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει και πήραμε όλα αυτά τα παραπάνω κιλά. Τι συνέβη και τα αποκτήσαμε.

 Ένας άνθρωπος 70 κιλών ``μετρίων δραστηριοτήτων`` έχει ανάγκη περίπου 2.000-2.300 θερμίδων ημερησίως. Λαμβάνοντας περισσότερες αποκτά κιλά.
 Οπότε η λήψη περισσότερων θερμίδων μαζί με την καθιστική ζωή οδηγεί στην συσσώρευση λίπους στις λιποαποθήκες του κάθε ανθρώπου.

 Τι θα συμβεί όμως αν σε περίπτωση αποφασίσουμε να κάνουμε μία σχετική μείωση των θερμίδων δηλαδή να κάνουμε δίαιτα.

- θα χάσουμε ΒΑΡΟΣ.

 Ναι θα χάσουμε ΒΑΡΟΣ αλλά τι βάρος. Το βάρος που θα χάσουμε θα είναι αναλόγως με τη δίαιτα ``λίπος μαζί με μυς``. Στα 10 κιλά λίπους θα χάσουμε από 3 έως 5 κιλά μυϊκού ιστού.

 Χάνοντας λοιπόν 5 κιλά μυϊκού ιστού η δίαιτα σταματά γιατί ο οργανισμός εξασθενεί και δεν μπορεί να συνεχίσει. Οπότε ξαναπαίρνουμε μερικά κιλά μυϊκού ιστού και τα διπλά σε λίπος.
 Αποτέλεσμα: να γίνουμε χειρότεροι από ότι είμαστε και καταδικαζόμαστε να μην μπορούμε να ξανακάνουμε δίαιτα.

 Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε ώστε να χάσουμε το λίπος από επάνω μας χωρίς να χάσουμε καθόλου μα καθόλου μυϊκό όγκο.

Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο αλλά γίνεται.
Απαιτεί χρόνο, ΚΟΠΟ πολύ ΚΟΠΟ και τρόπο.

 Ο συνδυασμός μιας πολύ καλής διατροφής, ΕΙΔΙΚΗΣ σωματικής άσκησης, και μια λογική χρήση από βότανα είναι το κλειδί της υπόθεσης.

 Διαβάστε λοιπόν όλα αυτά που περιγράφω, αποφασίστε αν θέλετε να διώξετε την σαμπρέλα που κρέμεται γύρω από τη μέση σας ή τους γοφούς σας.

Συνεχίζω λοιπόν με το πρόβλημα ``της κοιλιάς``, γενικά με το πρόβλημα της μέσης:

 Ο οργανισμός του κάθε ανθρώπου, αποθηκεύει το λίπος, εκεί όπου νομίζει ότι είναι καλύτερα. Σε άλλους-ες στη μέση, σε άλλους-ες στις περιφέρειες και σε άλλους γενικά παντού.
 Ο οργανισμός με τον ίδιο τρόπο που αποθηκεύει το λίπος, με τον ίδιο τρόπο εντελώς αντίστροφα θα το ξαναπάρει πίσω. Όποια , μα όποια προσπάθεια από εμάς να το χάσουμε εκεί που θέλουμε, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.

  Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά την περίπτωση της μέσης η οποία αποτελεί μια ειδική περίπτωση μιας και δεν είναι ένα ... συνηθισμένο μέρος του σώματος.
 Σε πολλούς διακρίνουμε από πλαδαρότητα έως και τεράστιους όγκους σαν ``καρπούζι``. Αναλόγως την περίπτωση λοιπόν ο όγκος αυτός αποτελείται από νερό και λίπος. Σε πολλές περιπτώσεις το νερό είναι τόσο πολύ που μπορεί να ξεπερνά και 4 έως 8 κιλά.
 Για την τεράστια αυτή κατακράτηση του νερού ευθύνεται το ΑΛΑΤΙ.
Το ΑΛΑΤΙ βρίσκεται ΠΑΝΤΟΥ. Στα τυποποιημένα προϊόντα , στα τυριά , στα αλλαντικά, στο ψωμί, στις ελιές, παντού.
 Σε ορισμένα φαγητά είναι τόσο πολύ το αλάτι όπως πίτσες , αλλαντικά , φέτα, ελιές και τα τρώμε σε μεγάλες ποσότητες ενώ συγχρόνως αλατίζουμε το φαγητό μας και κατά την διάρκεια των γευμάτων χρησιμοποιούμε αλατιέρα.

 Εκτός από το αλάτι όμως που ευνοεί την κατακράτηση του νερού η μέση είναι φουσκωμένη και εξαιτίας της διόγκωσης των εντέρων.
Η δυσανάλογη, αλόγιστη και υπερβολική λήψη τροφής έχει διογκώσει το παχύ έντερο σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει προκαλέσει τυμπανισμό στην γενική κοιλιακή χώρα.
Η δυσκοιλιότητα είναι αναπόφευκτη πλέον και συμβάλλει και αυτή με τα δικά της χαρακτηριστικά στην επιπλέον διόγκωση του εντέρου.
Και η 3η αιτία είναι η αποθήκευση λίπους.
Οι επιπλέον θερμίδες που δεν καταναλώθηκαν αποθηκεύτηκαν με τη μορφή λίπους είτε γύρω από την μέση είτε κάπου αλλού.

Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε 3 μέτωπα.
- Την κατακράτηση νερού.
- Την διόγκωση του εντέρου
- Και την αποθήκευση λίπους.

Να ξεκινήσω από την κατακράτηση νερού.

1ον Μία βασική αρχή είναι να απομακρύνουμε το αλάτι.
Όχι μόνο από την αλατιέρα αλλά και από το φαγητό μας. Δεν χρησιμοποιούμε αλάτι.
 Επίσης δεν προτιμάμε ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ τυποποιημένο προϊόν. Όλα είναι γεμάτα με αλάτι και όχι μόνο.
 Τις απαραίτητες ποσότητες από αλάτι ο οργανισμός μπορεί να τις πάρει από το μεταλλικό νερό ή γενικά από το νερό από το ψωμί και γενικά από τροφές που περιέχουν αλάτι.

2ον Χρησιμοποιούμε ΒΟΤΑΝΑ που έχουν διουρητικές ικανότητες.
Τα πιο γνωστά είναι καφές και τσάι ειδικά το πράσινο τσάι.

Εγώ θα σας γνωρίσω και μερικά αλλά βότανα που θα σας φανούν πιο χρήσιμα.
Ένα από αυτά είναι η ``σέννα``. Η σέννα είναι τα φύλλα του φυτού κασσία ή σιναμική και από τα πανάρχαια χρόνια ήταν γνωστή ειδικά στην αρχαία Σουμερία ως φυσικό καθαρτικό.
 Χρησιμοποιήστε την ``σέννα`` ως ``έγχυμα`` για καλύτερα αποτελέσματα. Δηλαδή για να πάρουμε όλες τις πολύτιμες ουσίες ενός βοτάνου το χρησιμοποιούμε ως έγχυμα ή το γνωστό αφέψημα.

Πώς παρασκευάζεται το έγχυμα.
 Βράζουμε φύλλα σέννας και αφού βράσουν τα αφήνουμε σκεπασμένα για αρκετές ώρες βαθύ χρώμα που θα αποκτήσει το έγχυμα καθώς και η μυρωδιά του θα μαρτυρούν την επιτυχία του. Εν συνεχεία το φυλάμε στο ψυγείο μόνο για 2 μέρες.
Αντί για ``σέννα`` μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ανάλογα αποτελέσματα ``φασκόμηλο`` με φύλλα και άνθη μαζί.
 Όχι όμως και τα δύο μαζί και όχι το ίδιο για πάρα πολλές μέρες. 
 Η αλόγιστη χρήση των βοτάνων μπορεί να γίνει επικίνδυνη και εφάμιλλη εκείνη των φαρμάκων.
Ένα άλλο διουρητικό βότανο είναι το ``χαμομήλι`` το οποίο έχει και την δυνατότητα να κόβει και την όρεξη.

 Ένα άλλο διουρητικό το οποίο και σας συνιστώ είναι το ``λουίζα`` ή κοινώς λεμονόχορτο. Έχει μυρωδιά λεμονιού πίνετε ευχάριστα έως και 3 μεγάλα ποτήρια την ημέρα. και ως καθαρτικό. Το βότανο αυτό είναι αρκετά καθαρτικό. Η χρήση του εχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα αλλά και λίγο προσοχή διότι έχει καθαρτικές ιδιότητες ..
Εκτός αυτού, διουρητικές ικανότητες έχουν το ζουμί της αγκινάρας, ο μαϊντανός, η αντράκλα, το σπανάκι τα καρότα ο άνηθος, το πεπόνι το σέλινο , κάρδαμο τα οποία τρώγονται και ωμά αλλά προσοχή στη αλόγιστη χρήση και όχι όλα μαζί

Και συνεχίζω λοιπόν με το δεύτερο μέτωπο, την διόγκωση του εντέρου.
 Συνοπτικά λοιπόν γιατί το κεφάλαιο αυτό είναι τεράστιο και αφορά όχι μόνο την ποικιλία των τροφών αλλά και την ποσότητα καθώς και την συχνότητα.

Θα σας αναφέρω συνοπτικά ποιές περιπτώσεις διογκώνουν το παχύ έντερο.
- 1ον Όταν προτιμάτε αποκλειστικά έναν συγκεκριμένο τύπο φαγητών.
- 2ον Όταν δεν υπάρχει ποικιλία ή είναι δυσανάλογος ο τύπος των φαγητών.
- 3ον Η υπερβολική χρήση λαχανικών ή φρούτων λόγω της κυτταρίνης που περιέχουν.
- 4ον Η χρήση αναψυκτικών κάθε είδους που περιέχει ανθρακικό.

+++++
 Η αποφυγή των ανωτέρω και η καθημερινή χρήση φυτικών ινών, σε συνδυασμό με ένα καλό πρωινό όπως φασκόμηλο με μία φέτα πιτυρούχο ή σίκαλης ψωμί αλειμμένο με ``ταχίνι`` και ένα δαμάσκηνο ή ένα σύκο ή ένα ακτινίδιο σε εναλλαγή είναι το καλύτερο ``δώρο`` που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. 1ο γεύμα ημέρας

 Ένα μίνι γευματάκι αμέσως μετά από 3 ώρες με ένα γιαουρτάκι και ένα μήλο θα είναι καταπραϋντικό και αρκετά ωφέλιμο. 2ο γεύμα ημέρας

Ένα γεύμα λιτό με υδατάνθρακες με μία λιτή σαλάτα με ντομάτα ή καρότο ή λάχανο αλλά πλούσια σε άνηθο , μαϊντανό , φινόκιο, βασιλικό , γλιστρίδα, ρόκα, αντράκλα, κάρδαμο ΕΝΑΛΛΑΞ . 3ο γεύμα ημέρας

 Ένα μίνι γεύμα με μια φέτα πιτυρούχο ψωμί , ένα γάλα ή ένα γιαούρτι η αρκετά μεγάλη ποσότητα τυριού τύπου κοτέιτζ. 4ο γεύμα ημέρας

Και το βραδινό λιτό πλούσιο σε πρωτεΐνες θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. 5ο γεύμα ημέρας

Το τρίτο μέτωπο που αφορά την αποθήκευση λίπους εντελώς συνοπτικά θα αναφέρω ότι ή μη λήψη τροφών υψηλών περιεκτικοτήτων σε λίπος , όπως πίτσες , λουκάνικα, σφολιάτες γενικά τυροπιτοειδή, και η εξισορροπημένη διατροφή με μέτρημα των καθημερινών θερμίδων σταματά την αποθήκευση του λίπους.

 Τώρα εάν σκοπεύουμε να κάψουμε λίπος αυτό ένα πολύ μα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα και όσοι αποφασίζουν να το κάνουν κάνοντας μία δίαιτα με περιορισμένη λήψη θερμίδων τους συνιστώ να μην το κάνουν.
 Τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του πολύτιμου μυϊκού ιστού και την συρρίκνωση του.
Το κεφάλαιο λοιπόν αυτό είναι πολύ μεγάλο χωράει πολύ συζήτηση και δεν είναι το ίδιο για όλους αλλά διαφορετικό για τον καθέναν και το σημαντικότερο καθημερινή παρακολούθηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου