Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

Barbell Split- προβολές με μπάρα


 Η άσκηση στοχεύει τους γλουτιαίους περισσότερο από τα τετρακέφαλα και επιδρά θετικά στην ισορροπία του σώματος, οπότε συγκεντρωθείτε στην σωστή εκτέλεση ρυθμικά διατηρώντας την πλάτη σε ευθεία για ασφάλεια και έμφαση!..να πιεστούν περισσότερο οι γλουτιαίοι!
 Τοποθετήστε την μπάρα στο πίσω μέρος των ώμων και κρατήστε την στα σημεία λίγο παραπάνω από το άνοιγμα των ώμων, κάντε δρασκελισμό μεγάλο και διατηρήστε την θέση αυτή με το ένα πόδι εμπρός και το άλλο πόδι πίσω.


 Αφήστε την φτέρνα του πίσω ποδιού να ανασηκωθεί και λυγίζοντας το γόνατο και το ισχίον του μπροστινού ποδιού χαμηλώστε μέχρι να κάνει σχεδόν επαφή το γόνατο του πίσω ποδιού -διατηρώντας ΠΑΝΤΑ τη πλάτη με τους ραχιαίους σε ευθεία γραμμή, Επιστροφή στην αρχική όρθια θέση, εκτείνοντας το γόνατο και ισχίον του μπροστινού ποδιού.

Εκτελέστε τον επιθυμητό αριθμό των επαναλήψεων και συνεχίστε ομοίως με το αντίθετο πόδι.

ΠΡΟΣΟΧΗ
* στην επιλογή του βάρους της μπάρας, εκτιμήστε σωστά και κατά την εκτέλεση της κίνησης τα γόνατα θα πρέπει να δείχνουν σταθερά προς την ίδια κατεύθυνση με τα πόδια,χωρίς να τρικλίζουν
* Το γόνατο -μπροστινό πόδι- καθώς λυγίζει, δεν θα πρέπει να προεξέχει από τα δάκτυλα του ποδιού! 0:29
Αν τρικλίζουν και δεν είναι σταθερά τα γόνατα θα πρέπει:
-να μειώσετε το βάρος ή να δοκιμάσετε την άσκηση μόνο με το βάρος της μπάρας και να αυξήσετε σταδιακά το βάρος.
-αν γυμνάζεστε μικρό χρονικό διάστημα, δυναμώσετε τα τετρακέφαλα και την κλείδωση στο γόνατα συμπεριλαμβάνοντας με την άσκηση "εκτάσεις τετρακέφαλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου