Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

Αφού πίνω, πώς να χάσω λίπος-κιλά.

Γνωρίζοντας ότι πολύ κόσμος απολαμβάνει το ποτό, σκοπός δεν είναι να μπείτε στην διαδικασία να μετράτε θερμίδες ενώ το διασκεδάζετε. Απλά η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να είναι με μέτρο γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν ευεργετεί σε τίποτα. Ειδικά σε όσους ενδιαφέρονται να αποβάλουν σωματικό λίπος. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να σαμποτάρετε την βελτίωση σας ! 


Γράφω το άρθρο, θέλοντας να βοηθήσω ένα φίλο στην προσπάθεια του να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση μειώνοντας συγχρόνως το σωματικό του λίπος. Έχει μια μικρή αδυναμία στα σφηνάκια της παρέας, κατά σειρά μετά στην μπύρα, στο καλό κρασί και δεν αρνιέται να δοκιμάσει κάτι καινούργιο. Για να μην παρεξηγηθεί να διατυπώσω ότι δεν είναι αλκοολικός αλλά είναι ο τύπος που θα βγει την βόλτα στο στέκι της παρέας 3 φορές την εβδομάδα. 


Το κρασί παρόλα αυτά, μελέτες δείχνουν ότι ένα με δυο ποτηράκια ημερησίως μπορεί να ευεργετήσουν την υγεία αποφεύγοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ. Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή (δείτε εδώ επιπλέον πληροφορίες για την ρεσβερατρόλη). Η ρεσβερατρόλη συνδέεται με την μείωση της κακής χοληστερόλης LDL ενώ συγχρόνως αυξάνει τις τιμές της καλής χοληστερόλης HDL. Προτιμήστε λοιπόν το κόκκινο κρασί αντί του λευκού για τον παραπάνω λόγο. Πρακτικά πίνοντας παραπάνω από τα δύο ποτηράκια το μόνο που προσφέρεται στο σώμα σας είναι ανώφελες θερμίδες. Ένα καλό κόκκινο κρασί περιέχει περίπου 90 θερμίδες και αν « γλυκίζει » θα περιέχει σίγουρα επιπλέον θερμίδες και από υδατάνθρακες. 

Όσοι νοιάζονται να χάσουν σωματικό λίπος θα πρέπει να καταλάβουν ότι το αλκοόλ μειώνει την δυνατότητα του σώματος να κάψει το λίπος. Καταναλώνοντας ποτά το σώμα μεταβολίζει το αλκοόλ στο συκώτι μετατρέποντας το σε ένα είδος σακχάρου να πούμε απλά , γνωστό ως οξικό (οξικό άλας) και στην συνέχεια βάζει σε προτεραιότητα να κάψει τις θερμίδες του εν ' λόγω σακχάρου. Φαντάζεστε ότι αυτό είναι καλό ? 

Τελικά είναι ακριβώς το αντίθετο γιατί το σώμα ουσιαστικά αποπροσανατολίζεται, ενώ θα έπρεπε οι προσπάθειές του να συγκεντρώνονται στο να καίει θερμίδες που είναι συσσωρευμένες στο σωματικό λίπος ή που προέρχονται από την τροφή. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα γίνονται καθώς δεν πρόκειται να καούν όλες οι προερχόμενες θερμίδες από το αλκοόλ. Ότι δεν μπορέσει να κάψει συσσωρεύεται στο σωματικό λίπος. 


Πολύ σωστά σκέφτεστε ότι δεν αξίζει να αποθηκεύετε επιπλέον λίπος από το αλκοόλ. 

Επίσης, το αλκοόλ μειώνει δραματικά
την ανάπτυξη των μυών καθώς αφυδατώνει τα μυϊκά κύτταρα. 
την πρωτεϊνοσύνθεση.
την παραγωγή της πολύτιμης φυσικής τεστοστερόνης.

Πίνοντας αλκοόλ μην ξεχνάμε ότι γινόμαστε περισσότερο ελαστικοί ως προς το τι θα καταναλώσουμε για να καλύψουμε την πείνα που εμφανίζεται. Τα τρόφιμα που σερβίρονται συνοδευτικά με τα ποτά συνήθως περιέχουν πολλές θερμίδες. Υπό την επήρεια της γλυκιάς ευεξίας που προσφέρει το ποτό μειώνεται η τάση να ενδιαφερόμαστε για το τι καταναλώνουμε και αφηνόμαστε να ικανοποιήσουμε την όρεξη με ότι βρεθεί μπροστά μας. 

Οπότε καταλήγουμε: 

Όσες διαιτες express και αν προσπαθείτε, αν δεν μετριάσετε το αλκοόλ στο ελάχιστο -έως καθόλου, τουλάχιστον για την περίοδο της προσπάθειας αυτής, δεν πρόκειτε να χάσετε γρήγορα τα κιλά που επιθυμείτε.


Και..
Στην Υγεία της Καλής Παρέας Λοιπόν ! Πίνετε τις ποτάρες σας με μέτρο και προσοχή μην γίνεστε δημόσιος κίνδυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου