Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

Διατροφή και ορμονικό περιβάλλον: Η βάση για ένα καλλίγραμμο σώμα η σωστή διατροφή

Κάθε πρόγραμμα γυμναστικής για να αποδώσει το κόπο μας και να βελτιώσει την φυσική κατάσταση, θα πρέπει να εστιάσουμε εξίσου και στην διατροφή με την οποία θα δημιουργούμε το κατάλληλο ορμονικό περιβάλλον. Ο μεταβολισμός της ενέργειας εξαρτάται απολύτως και μόνο από τις ορμόνες μας, δηλαδή από το κατά πόσο το ορμονικό περιβάλλον μέσα μας θα επιτρέπει την καύση του λίπους που βρίσκεται στην τροφή και το σώμα μας.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ και οι ορμόνες προάγουν την φυσική κατάσταση ή την σωματική διάπλαση που επιθυμούμε να πετύχουμε. Η προπόνηση είναι σημαντική για το χτίσιμο μυών αλλά ο κόπος μας πάει εξ ' ολοκλήρου χαμένος και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά φτωχά, ΑΝ ΔΕΝ παρέχουμε στο σώμα την κατάλληλη τροφή και το χρόνο ξεκούρασης που χρειάζεται για να αναρρώσει. Γυμνάζοντας το σώμα με σκοπό να φέρουμε στην επιφάνεια την καλύτερη έκδοση του, η τροφή είναι το μέσο, το θεμέλιο ή ο αδύναμος κρίκος που θα σαμποτάρει κάθε προσπάθεια. 

Η έκφραση « είμαστε ότι τρώμε » δεν ταιριάζει απόλυτα και πάντα, γιατί υπάρχουν εξαιρέσεις λόγω γενετικής ή συγκυριών. O γενικός κανόνας πάντως για ένα σώμα χωρίς περιττό λίπος και τονισμένο είναι η κατάλληλη διατροφή και όχι η δίαιτα όπως παρεξηγημένα είναι τόση διαδεδομένη με προσωνύμια του τύπου δίαιτα express.


Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της δίαιτας και της σωστής διατροφής. 


Η δίαιτα χρησιμοποιείται μειώνοντας θερμίδες για το μικρό (ή μεγάλο διάστημα) που απαιτείται για να χάσετε λίπος. Συνέπεια διαίτων express είναι συχνά και η απώλεια πολύτιμων μυών (κακώς). Μην ξεχνάτε ότι οι μυς είναι αυτοί που προκαλούν καύσεις θερμίδων κατά το έργο τους όλο το 24ώρο! 


Εφόσον κάνετε δίαιτα, όταν πλησιάσετε το σκοπό σας, τι γίνεται μετά;;;


Η σωστή διατροφή θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής όπως και η άσκηση. Τα ευεργετικά αποτελέσματα θα είναι μακροπρόθεσμα και σίγουρα όχι παρωδικά.


Κάνοντας απότομες δίαιτες express (ακατάλληλη σε κάθε περίπτωση) θα μπορείτε να ρίξετε γρήγορα μερικά κιλά (λίπος και εν μέρει μυς) αλλά στο σώμα σας δημιουργείτε ορμονική ανισορροπία σαμποτάροντας του, μακροχρόνια την ικανότητα να απομακρύνει και να καίει λίπος. Μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, της ευεργετικής αυτής ορμόνης που βοηθάει στην οικοδόμηση των μυών και στην καύση του λίπους ενώ παράλληλα (διπλό το κακό!) αυξάνονται τα επίπεδα κορτιζόλης με αποτέλεσμα είτε να συρρικνώνονται οι μυς ή το σώμα να αποθηκεύει λίπος.


Με την κατάλληλη διατροφή –όχι δίαιτα- και την γυμναστική το σώμα, είναι μια μηχανή που θα καίει συνεχώς λίπος και περιττές θερμίδες από ατασθαλίες!


Ένας λόγος που η δίαιτα είναι τόσο διαδεδομένη στο κόσμο, είναι γιατί παραπλανητικά θεωρείται ότι κόβοντας θερμίδες αρκεί και είναι ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος. Λάθος!


Προσέξτε καλύτερα την διατροφή σας, ενεργοποιήστε τον οργανισμό σας συμπεριλαμβάνοντας την γυμναστική, αποφύγετε δίαιτες που μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδες και όλα σύντομα θα βρούνε το δρόμος τους! Η βάση για ένα καλλίγραμμο σώμα παραμένει η σωστή διατροφή.





-
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου