Δημοφιλείς αναρτήσεις

Loading

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ... ΜΑΥΡΗ



Η μαύρη σοκολάτα έχει μια σειρά από υγιεινά οφέλη. Ενώ η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε οφέλη για την υγεία που περιγράφονται παρακάτω, να θυμάστε ότι η σοκολάτα είναι επίσης υψηλή σε θερμίδες.


1) Καρδιά
Οι μελέτες δείχνουν ότι καταναλώνοντας μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας δύο ή τρεις φορές κάθε εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Βελτιώνει τη ροή του αίματος και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί επίσης να αποτρέψει την αρτηριοσκλήρωση (σκλήρυνση των αρτηριών).


2) Εγκέφαλος
Αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, καθώς και στην καρδιά, έτσι ώστε να μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας. Η μαύρη σοκολάτα βοηθά επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Περιέχει χημικές ενώσεις που έχουν μια θετική επίδραση στην διάθεσή μας και στη διανοητικής υγεία. Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη ( PEA ), την ίδια χημική ουσία του εγκεφάλου που μας κάνει ορισμένες φορές να νοιώθουμε ευφορία.

Περιέχει επίσης καφεΐνη, ένα ήπιο διεγερτικό. Ωστόσο, η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. Μία ράβδος βάρους περίπου 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας περιέχει 27 mg καφεΐνης, σε σύγκριση με τα 200 mg  ενός φλιτζανιού καφέ.

3) Έλεγχος του σακχάρου στο αίμα
Η μαύρη σοκολάτα Βοηθάει να κρατήσει τα αιμοφόρα αγγεία σας υγιές και την κυκλοφορία σας ανεπηρέαστη για την προστασία κατά του διαβήτη τύπου 2 . Τα φλαβονοειδή στη σκούρα σοκολάτα βοηθούν στην ινσουλίνη, έτσι ώστε τα κύτταρά σας να λειτουργήσουν κανονικά και να ανακτήσουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν την ινσουλίνη στο σώμα σας αποτελεσματικά. Η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν θα προκαλέσει τεράστια μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
                                             
4) Γεμάτη αντιοξειδωτικά, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα
Είναι φορτωμένη με αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα σας να απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα. Οι ελεύθερες ρίζες εμπλέκονται στη διαδικασία της γήρανσης και μπορεί να είναι μια αιτία του καρκίνο, οπότε να τρώτε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η μαύρη σοκολάτα που προστατεύουν από πολλές μορφές καρκίνου και επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης.
Περιέχει μια σειρά από βιταμίνες και ανόργανα συστατικά  σε υψηλές συγκεντρώσεις που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία σας:

 κάλιο
 σίδερο
 μαγνήσιο
 χαλκό

Ο χαλκός και το κάλιο εμποδίζουν από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιαγγειακές παθήσεις. Ο σίδηρος στη σοκολάτα προστατεύει από σιδηροπενική αναιμία, και το μαγνήσιο βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη 2, την υψηλή αρτηριακή πίεση και την καρδιακή νόσο.

5) Μαύρη σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη
Περιέχει θεοβρωμίνη , η οποία έχει αποδειχθεί να σκληρύνει το σμάλτο των δοντιών. Αυτό σημαίνει ότι η μαύρη σοκολάτα σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα γλυκά, μειώνει τους κίνδυνους, αν επιμένετε και στη σωστή στοματική υγιεινή.

Η θεοβρωμίνη είναι επίσης ένα ήπιο διεγερτικό, αν και όχι τόσο ισχυρή όσο η καφεΐνη. Μπορεί , ωστόσο, να βοηθήσει να καταστείλει τον βήχα.

 
Μοιραστείτε τα οφέλη της (share it) και  απολαύστε την με μέτρο !!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου